/>/> VANHUS STADISSA: Missä viipyy sade?

maanantai 4. kesäkuuta 2018

Missä viipyy sade?

Tässä on viikkoja kohta kaipailtu sadetta. Missä se on viipynyt? Viime kesänä kyllä satoi. Nyt luonto on kuivaa kuin taula. Ihmisen ei kestä edes kiivastua eikä tulistua, kun silloin saattaa metsä syttyä palamaan. Kyllä pitää katsoa pihalla, ettei satu potkaisemaan kahta kiveä niin, että ne iskevät vahingossa kipinää. Saattaa nurmikko leimahtaa liekkeihin.

Kyllä on tehty ihmisen kesä vaikeaksi! En oikein tykkää. Viime kesä sateineen oli mökilläkin melko kiva, kun sai sateen takia maata sängyssä tai istua tuolissa ja lukea. Niin tai katsoa iPadilta elokuvia ja tv-sarjoja. Oli se mukavaa!

Nyt pitää seisoa tuntikausia letkun kanssa pihalla ja kastella horsmia ja muita kauniita kukkasia. Ja puskatkin huutavat vettä. Ei ole omenapuussa lehti kasvanut, kun ei ole ollut märkää tarjolla. Kukkia oli puussa, mutta riittääkö kosteutta omenan rakentamiseen?

Onneksi eilisestä tuli pientä apua! Lankomies pesi ja vahasi mökkimme pihalla autonsa. Ja arvaatte tietenkin miten siinä kävi! Tänään tuli ensimmäinen sadekuuro viikkokausiin. Hurraa! Ei enää letkun kanssa pihalla seisoskelua.

Nyt on sitten iltapäivälle ja ensi yöksi luvassa kunnon sateet. Olisipa pessyt pari viikkoa sitten, niin olisin välttynyt pari päivää letkuhommilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti