/>/> VANHUS STADISSA: Kalasääski livekuvassa heinäkuun ajan

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kalasääski livekuvassa heinäkuun ajan

Savonlinnalainen päivälehti Itä-Savo julkaisi 6.7.2016 artikkelin, jossa on hienoa informaatiota niille, joita luonto kiinnostaa! (http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/nyt-katsotaan-kalasaaskea-saimaalta-livekuva-kalasaasken-pesalta-ihastuttaa-345832)

Norppa-Taskinen tarjoaa taas hienoa livekuvaa luonnosta! Savonlinnalainen luonto-osaaja Juha Taskinen on tällä kertaa sijoittanut kameran n. 2 metrin etäisyydelle kalasääsken eli sääksen pesästä Haukivedelle Linnansaaren kansallispuistoon. Kuvaamiseen on pyydetty lupa, eikä kamera häiritse pesän elämää! Livekamera toimii heinäkuun 2016 loppuun, jolloin kuvauslupa päättyy.

Sääksi on keskikokoinen petolintu, jonka siivet ovat hyvin pitkät ja kapeat. Sen pituus on 52–60 cm, ja siipien kärkiväli 152–167 cm (lähde: Wikipedia). Lintu elää n. 20-vuotiaaksi. Taskisen mukaan on mahdollista, että pesivä pari olisi käyttänyt kuvattua pesää jo jopa 15 vuoden ajan. Pesässä on 3 poikasta ja yksi kuoriutumaton muna.

Kalasääski saalistaa kaloja väijymällä niitä 10-30 metrin korkeudelta ja sitten syöksymällä veteen nappaamaan saaliinsa.

Itselläni on tilaisuus nähdä lähes päivittäin kalasääski saalistamassa mökkirantamme kaislikon yläpuolella. Lähin kalasääsken pesä on reilun kilometrin päässä mökiltämme luodolla. Pesä sijaitsee luodon korkeimmalla kohdalla ison männyn latvassa.

Suosittelen tutustumaan kalasääsken pesäelämään, sillä se on hieman eloisampaa kuin norppakamerassa nähty köllöttely!

Osoite kalasääskien elämään on    http://player.pukkistream.net/kalasaaski.html

Tässä pesältä muutama kuvakaapattu makupala:

Kolme poikasta ja kuoriutumaton muna.

Emo suojelee!

Emo valppaana ja joukolla odotellaan uroksen tuomaa suoka-annosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti