/>/> VANHUS STADISSA: Savonlinnaan kahville

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Savonlinnaan kahville

Se on tuo ylin säänhaltija, Taivaan Suuri Vesisaavinkaataja, pitänyt huolen, että vettä on riittänyt meidän perunoille ja naapurin kuiville heinille. Mutta ulkomaalarille tuo kosteuden tarjonta ei ole ollut mitenkään erityisen mukavaa. Mutta projektissa on edetty rivakalla vauhdilla viiden viikon aikana.

Kulkuväline kosteikkoon

Mutta kahvilastahan minun piti kirjuuttaa! Kun tuo VR rullasi raiteensa pakettiin Savonlinnan ikiaikaisen rautatieaseman luota, mietittiin paikkakunnalla otsat rypyssä, mitä tuolle rakennukselle tehdään. Me seniorit muistamme varmaan, miltä vanhat rautatieasemat näyttivät ja näyttävät, oli paikkakunta mikä hyvänsä. Niin näyttää Savonlinnankin asema.

Aseman seinissä olleet, varmaankin vähintään 70 maalikertaa olivat saaneet säiden kohtelusta osansa ja eri kerrokset kurkkivat toistensa sivuitse kaupungin hulinaa. Mutta ihmeitten aika ei ollutkaan ohi! Asemarakennukselle löytyi ottajansa ja tänä kesänä pintaan ilmestyi uusi rakennuksen henkeen sopiva maalipinta. Jo toissa ja viime kesänä rakennuksen odotussaleihin ja matkatavaratiloihin ilmestyi käsityöyrittäjien verstaita ja puoteja. Näin syntyi rakennukseen mukavaa säpinää!

Viime kesänä ilmestyi rakennuksen päädyn isohkoon saliin Kahvila Raide, joka on päivä päivältä parantanut tarjontaa ja suosiotaan kuin ennen muinoin sika juoksuaan. Tuo vertaus ei ole kahvilan herkkujen kannalta aivan oikeaan osuva, mutta sinällään vekkuli ilmaisu.

Kahvila Raiteessa on tarjolla lounasruokaa useammalla sortilla ja erityisruokavalioisille kahvilan oman jauhopeukalon tuotteita. Peukalo on huomioinut tarjolle laktoosia, gluteenia, sokeria ja kaikkea muuta hyvää välttelemään joutuvien tarpeet. Otin osasta kuvia, mutta kun pidän itse enemmän suolaisesta tarjonnasta, niin makeitten herkkujen kuvaaminen jäi vähemmälle.  Ja meikävanhus kun kävelee tarjoilutiskin kuvetta tarjotinta hakemaan, on syönyt jo silmillään mahansa täyteen päästyään innosta vapisevin käsin tarjottimen luo. Vekkulia on myös tarjoiluastioitten kirjo! Montaa samanlaista kuppia tai taltriikkia ei juuri löydy. Värikkään eläväistä meininkiä!

Muistakaa käydä testaamassa jos olette oopperaliikkeellä tai käytte muuten Savonlinnassa! Ohessa kuvaa itse kahvipaikalta.

Sisäänkäynti Kahvila Raiteeseen on ratapihan puolelta.

Kahvilan pöytäkirjoa.
Entisen odotussalin ovi vie käsityöpajoihin.


Ikkunan luota alkaa liinakoreissa herkkutarjonta.

Kyytselän jäätelötiskissä tilajäätelöitä ja NAM!

Entäs kakut sitten!

En sano mitään, mutta söin yhden ja seuraavana päivänä toisen. (gluteenitonta)

Nyhtökalkkunapiirakkaa.

Ja sitten piirakkaa ja rieskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti