/>/> VANHUS STADISSA: Saimaannorppa LIVE

lauantai 7. toukokuuta 2016

Saimaannorppa LIVE

Se on sattunut meitä kaksi suojelua tarvitsevaa saman lammikon laidalle aivan yhtäaikaa! Surautimme biilillämme tarkistamaan mökkiä talven jäljiltä ja meinasimme viipyä muutaman päivän. Mökkihän on perinteisesti suomalaiselle varsinainen työleiri. Niin meillekin!

Norpan kotiseutua
Pari päivää on nyt haravoitu, kuljetettu roskia tontin kulmalta toiselle, ulkoilutettu puskia paikasta toiseen (ei se puskakaan tykkää asua koko elämäänsä samassa paikassa!), pilkottu puita, kaivettu kuoppaa, kaivettu toista kuoppaa, lämmitetty takkaa, haravoitu rantaa, käännetty venettä, lakaistu hiiren pask... eikun jätöksiä, korjattu linnun pönttöjä, herätty palokärjen linnunpöntön kylkeen aiheuttamaan hitonmoiseen meteliin, kannustettu muurahaisia asettumaan hieman sivummalle, kerätty käpyjä pihalta, naulattu nurkkalautaa, taisteltu rantapumppu käyntiin, nautittu härkälinnun ihastuttavasta laulusta (suosittelen jokaiselle tuota loistavan pirtsakkaa sointia), käännetty kompostia, tyhjennetty puuseen alustaa, venäytetty hauis moottorisahaa käynnistäessä, laskettu laituria, poltettu roskia, kaivettu kantoja, kannettu vesiä, juotu yksi alkoholiton ja yksi miehisyyttä kohottava olut sekä ennenkaikkea lämmitetty saunaa.
 


No se toinen suojelua tarvitseva itseni ohella on tietenkin saimaannorppa! Hän kun nyt sattuu majailemaan pienehkön kaverijoukkonsa kanssa mökkijärvessämme Saimaassa. Lähimmät talvipesät ovat vajaan kilometrin päässä mökiltämme niemessä. No nythän olikin WWF keksinyt laittaa, veikkaisin Norppa-Taskisen avulla, johonkin alueelle kameran kuvaamaan livenä norpan köllöttelyä kivellä. Olen moisesta puuhasta kovin kateellinen hänelle! En siis Taskiselle vaan saimaannorppapojalle! Seurasin hänen kellimistään tässä iltasella netistä reilun puolentoista tunnin ajan ja eipä poikaa hommat rasittaneet! Veikkaisin ettei hänellä ole murheenaan mökkiä tai ainakaan puskia ja kukkia. Oli sen verran rentoa touhua! Saattoi olla jopa poikamies!


No tässäpä Teille osoite, josta löytyy livekuvaa kaveristani norpasta toukokuun ajan!

http://wwf.fi/elainlajit/saimaannorppa/?endorseimage=8452#norppalive
http://wwf.fi/

2 kommenttia:

  1. Olipa aivan hillitömän hieno tarina. Saimaan syntyperäisenä lämmitti. Muutan takaisin tuonne kunhan saan tehtyä työt tällä pääkaupunkiseudulla.ps. en pelkää halon hakkuuta enkä hiiren ps..kaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä Saimaa ulappoineen, rantoineen ja saarineen on uskomattoman hieno. Elämänrytmikin on ihmiselle tuolla paljon sopivampaa kuin pääkaupunkiseudun kiireessä. Reilun kuukauden kuluttua alkaa kesä pilkistellä. Sitten pääsee taas rapsuttelemaan rantoja ja tarkistamaan onko hiiret majailleet mökissä. Aurinkoista kevättä ja kesää kaikille!

      Poista