/>/> VANHUS STADISSA: On se vaan Helsinki kaunis kaupunki!

lauantai 14. toukokuuta 2016

On se vaan Helsinki kaunis kaupunki!

Se sattui taas kerran, että olin asettautunut polkupyöräni satulaan ja selkäpii hikeä valuen polkenut kohti pääkaupunkimme keskustaa. Olin innolla matkalla Enterin (http://www.entersenior.fi/) opastukseen Kirjasto 10:een Elielinaukion laitamille.

Sattui minulle kerrankin kirkas aamuhetki eikä silmissäkään ollut enää unihiekkaa. Laskettelin Kansallisoopperan luota puiston läpi kohti Töölönlahden rantaa kun silmäni havahtuivat kesää aloittelevan luonnon kauneuteen. Eikä tuon kauneuden luomiseen ollut taivaalla paisteleva aamuaurinkokaan vähiten osallinen!

Kyllä hyppäsin hetkessä takana ajavien pyöräilijöiden kauhuksi pyöräni satulasta ja samalla hamusin iPhonea taskusta kuvauskuntoon. Ja annoin iPhonen kuvainnollisesti laulaa. Osa otoksistani on nähtävissä alla!

Töölönlahden yli näkyvät Alvar Aallon kadun uudet talot rautatieaseman lähellä

Vasemmalla näkyy hieman Kansallisoopperaa ja keskellä pilkistää remontissa olevan Stadionin torni

Töölönlahden yli näkyy hieman Linnanmäen laitteita

Hesperianpuistoa Kansallismuseon suuntaan. Oikella näkyvissä laatikoissa ovat puistoshakin "nappulat"

Linnunlaulun puutalot kajastavat lahden takana

Rautatie ylittää Töölönlahden Linnunlaulun kohdalla ja taustalla siintää Kallion kirkon torni

Finlandiatalon pohjoispääty

Töölönlahti, oikealla Linnunlaulu ja Linnamäki, metsän taakse jää Pasila

Linnunlaulun taloja ja Linnanmäki
Alvar Aallon kadun uusia rakennuksia

Imettyäni tovin vihreyttä aisteihini, nousin uudelleen pyöräni selkään ja siirryin häikäistymään Helsingin keskustan hienosta, vanhasta ja uudesta arkkitehtuurista. Uskomatonta millaisia upeita rakennuksia Suomestakin löytyy! Pari viimeistä vuotta on taitettu peistä erään museon perustamisesta Kauppatorin kupeeseen. Aika näyttää miten sen projektin käy! 

Mutta tutkikaahan hetkinen seuraavia kuvia, joissa esiintyy nykyistä rakennuskantaa!
 
Finlandiatalon itäinen sivu

Musiikkitalon lasiseinää ja taustalla Kiasman pohjoispääty

Vasemmalla Musiikkitalon Sibelius Akatemian osaa ja taustalla Finlandiatalo. Välissä olevassa vanhassa Hakasalmen huvilassa on toiminut Helsingin kaupunginmuseo.

Musiikkitalo näkyy vanhan rautatiemakasiinin säästetyn seinän takana

Kansallisteatteri edessään Aleksis Kiven patsas

Ateneum

Rautatieaseman pääsisäänkäynti

Postitalo ja taustalla Helsingin Sanomien lasiseinäinen toimitalo

Ravintola Vltava keskellä Elielinaukiota Rautatieaseman luona
Loppukommenteissani haluan painottaa, ettei kuvakavalkadin päättäminen tunnetun olutravintolan kuvaan, liity mitenkään hikiseen pyöräretkeeni! Siirryin nimittäin seuraavaksi Kirjasto 10:een opastamaan senioreita tablettilaitteiden käytössä.

Suosittelen edelleen kaikkia pitämään silmänsä vastaanottavaisena kaupunkien kauneudelle, niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kierroksesta! Kävin saman rundin kaksi kuukautta sitten ja eksyin vielä jonnekin keskustan sivupoluille, jossa ihastelin samaa rakennustyylien limittymää, josta tuossa itsekin mainitsit. Ilma tosin oli pimeä ja maa loskassa, mutta hyvä tunnelma ja kyllä se fiilis palasi mieleen, kun näitä kuvia katsoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitoksista! Luonnon puhkeaminen kukkaan ja kun vihreys valtaa maiseman, on hieno elämys koettavaksi näin kesän kynnyksellä. Nyt vasta vanhempana tuon kauneuden ymmärtää ja osaa katsoa sitä oikein!

      Poista