/>/> VANHUS STADISSA: Korvat täyttävät synttäribileet Savoyssa

tiistai 26. tammikuuta 2016

Korvat täyttävät synttäribileet Savoyssa

Minut oli monien muiden kanssa kutsuttu oikein lehti-ilmoituksella Dolly Partonin 70-vuotissynttäreille 19.1.2016 Savoyhin. Hän itse ei ollut valitettavasti paikalla, luultavasti lukuisten yhteensattumien vuoksi. Tosin ei hän varmaan olisi tarenutkaan tulla -16 C:n pakkasasteiseen Helsingin viimaan. Mutta oli siellä paljon muita!

Esplanadin puisto Dolly Partonin 70-vuotispäivänä

Erin
Dolly Partonin sijaan laulamassa oli kattava joukko Suomen taitavimpia, kaunisäänisimpiä naislaulajia. Solisteina paikalla olivat Erin, Johanna Iivanainen ja Sonja Lumme. Ei ollenkaan huonoääninen joukko vaan ryhmä nautittavan taidokkaita laulunaisia!

Orkesterina oli Uncle John Band ja kyllä heiltäkin irtosi Dolly Partonin monipuolinen musiikki korvia hivelevällä tavalla. Orkesterin monitaitoinen basisti, Saara Metsberg lauloi upeasti taustalla ja soitti siinä sivussa bassokitaran ohella myös flyygeliä.

Johanna Iivanainen
Konsertissa saimme kuulla vuonna 1960 uransa aloittaneen ja edelleen laulavan Dolly Partonin omia sävellyksiä, joista varsin monet kuuluvat maailman suosituimpiin kappaleisiin. Lisäksi kuulimme lukuisia muita hänen laajaan repertuaariinsa kuuluvia kappaleita, kuten 2014 julkaistulta hänen albumiltaan oman sävellyksen, levyn nimikkokappaleen, Little Sparrow, Erinin tulkitsemana.


Sonja Lumme orkesterin kera
Tässä muutama tunnetumpi illan aikana kuulemistamme lauluista: I Will Always Love You (ehkä parhaiten tunnetaan Whitney Houstonin esittämänä versiona), 9 to 5 (vetävä työpäivää kuvaava kappale), You Are, Love Is Like A Butterfly sekä Jolene. Laulut vaihtelivat balladeista räväköihin country-tyylisiin kappaleisiin.

Olli Haavisto loihtii teräsääniä
Tuomas Metsberg "revittelee"
Teräskitarataituri Olli Haavisto loihti hienoja saundeja soittimillaan ja Tuomas Metsberg näpelöi välillä kitarastaan uskomattomia soolo-osuuksia.
 
Minusta taitaa tulla melkoisen kultturelli ihminen kun olen jo lyhyen ajan kuluessa käynyt ulkoisella musiikilla jo 3 eri kertaa. Kun tuo jaetaan Helsingissä asumieni 40 vuoden ajalle, niin olen käynyt konsertissa alvariinsa eli joka kymmenes vuosi. Pelottaa, että jääkö tuo tavaksi ja säilyykö tuo kymmenvuotinen keskiarvo myös jatkossa?

Mutta voisi sitä aikansa huonomminkin viettää! Jalkaterä lyö vieläkin tahtia!

Taidokkaat konsertin solistit Johanna, Sonja ja Erin

(Olen pahoillani kuvien laadusta! Ne ovat otetut iPhone 5S:llä pimeästä salista 11:n tuolirivin takaa. Valaistusolosuhteet kännykkäkuvaamiselle olivat hieman haasteelliset.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti