/>/> VANHUS STADISSA: Korona, hengityssuojat ja rökäleet

keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Korona, hengityssuojat ja rökäleet

Vaikka lupasin eräälle ystävälleni etten kirjoita koronasta, niin nyt alkaa olla malja täynnä, kuppi mennä nurin ja kiihtymys vallata herkän vanhuksen mielen! Jo on vallan per..., että on perjantai kohta taas käsillä. Sekin tuntuu tulevan nykyään jatkuvasti, melkein joka toinen päivä. 

Ennenmuinoin viikko kesti aina viikon, ja perjantai oli vasta viikon kuluttua edellisestä perjantaista. Töissäoloaikana odotettiin aina perjantaita, eikä se tuntunut tulevan koskaan. Viikot tuntuivat kahden viikon pituisilta ja koostuivat pelkistä arkipäivistä. Nyt perjantai onkin sitten jatkuvasti. Hätäseen kerkiää päättyä edellinen viikonloppu, kun on taas perjantai. Kyllä olisi Perjantain pitänyt pysyä vaan sen yhden haaksirikkoisen R Crusoen kaverina eikä tulla kummittelemaan vanhuksen päiväjärjestyksiin.

Mutta sitten se kiivastuminen! On se vallan per..., se etteivät ihmiset tajua pitää hengityssuojaimia. Jos menet kauppaan tai kävelet kauppakeskuksessa mennäksesi leipää hakemaan, on suurin osa nuorista miehistä ja erityisesti muista maista tulleet miehet naama paljaana. Mikä helv... se on, ettei ohjeet mene perille ja uppoa sinne umpiluuhun hiusten alle? 

Koronaluvut kasvavat päivittäin hurjaa vauhtia ja entistä nuoremmat sairastuvat. Tiedotusvälineissä toitotetaan maskien tärkeydestä sekä kerrotaan esimerkkejä sairastuneiden kokemuksista ja jälkitaudeista. Kuolleista ei juuri kerrota muita kuin lukumäärä. Eikä mikään tunnu menevän nuorten miesten hilseen alle! Ollaan niin voimantunnossa ja koskemattomia, fiksuja ja filmaattisia!

Julkisen liikenteen välineissä suositellaan maskien käyttämistä. Päivän kauppamatkalla ohitin ruuhkaisen bussipysäkin, jossa porukka seisoskeli yhdessä tiiviissä ryppäässä ja vain noin joka kolmannella oli maski. Ei ole tuossakaan mitään rotia! Ja miksei esim. Savonlinnan bussista heitetty köhivää, räkivää matkalaista ulos, kun oli umpiselvä tauti päällä? Siinä 64 ihmistä sairastui  tartuntaketjussa?

Puhutaan ruokaravintoloiden sulkemisesta kokonaan ja ongelmana ovat kuitenkin ryyppykapakat. Ja matkustamista rajoitetaan, mutta rajojen yli kulkee korona maasta toiseen ilman esteitä. Pöpö kulkee Ruotsista ja Virosta meille. Molemmat maat ovat pahimman sortin tartuntapesiä. Ei saa matkustaa lomalle, mutta kukaan ei noudata rajoituksia ja suosituksia. Ei saa testata, ei ole laillista, ei saa häiritä matkamiestä.

Lappiin on pakko päästä lomalle, pöpöä viemään ja matkalla levitellään sitä sinne ja tuonne. Mitä helv...!? Ja mikä hitto oli se kaheli pähkinänsyöjä Finnairin koneessa? Olisi pitänyt matkalla raottaa ovea ja käskeä pihalle syömään, ettei roskita konetta?

Ei ihmistä kuulemma saa rajoittaa, ei saa oikeasti kieltää, ei saa sulkea rajoja, ruokaravintoloita saa kuitenkin sulkea. Miksi muissa maissa voidaan laittaa rajat kiinni, kieltää liikkuminen jopa maan sisällä ja estää kaikki "kansankokoukset"? Pitäisikö hallitukseen määrätä tilapäisesti muutama vanha, väsynyt, kärttyisä mies, niin josko alkaisi tapahtua oikeaa rajoittamista - tai sitten ei!

Ja rokotuksia ei saa herkkä vanhus sen paremmin kuin kukaan muukaan, kun Suomeen ei riitä aineita. Muualle tuntuvat kyllä saavan. Tässä vaan istutaan ja odotellaan, milloin se tauti napsahtaa omalle kohdalle joltain naamarittomalta ryökäleeltä!

Nyt en vaan jaksa, räjähdän! Se voikin tapahtua herkästi. Mahakin vaan paisuu kotona istuessa, ja se kun räjähtää, tulee siitä rumaa jälkeä.

Photo by Nick Gavrilov on Unsplash


2 kommenttia:

  1. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

    Toivottavasti otat haasteen vastaan!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Moi! No jo tok’, voinhan minä lähteä siihen mukaan. 👍🏻 Minäkin vaan toivon, että joku bloggaaja joskus kirjoittaisi positiivisen ja kannustavan kommentin näistä sepustuksistani. 🥲 Tsemppiä omalle blogillesi! ☀️

    VastaaPoista