/>/> VANHUS STADISSA: Nojatuolimatkalle

perjantai 5. maaliskuuta 2021

Nojatuolimatkalle

Nyt, kun matkustaminen on käytännössä mahdotonta, voi matkustaa myös toisella tavalla. Voimme lukea ja unelmoida matkustamisesta netin kautta tarjolla olevien vaihtoehtojen avulla. Tarkoitukseni ei ole aiheuttaa ahdistusta teille, joilla on tulenpolttava kaipuu reissuun, vaan lääkitä tuota tuskaa muistuttamalla netin tarjoamista ahdistusta alentavista mahdollisuuksista.

Onneksi matkustamiseen liittyviä kirjoituksia ja blogeja löytyy maailmasta pilvin pimein. Seuraavassa malliksi muutamia suomalaisia blogeja, joista löytyy linkkejä myös muihin blogeihin:

https://www.blogit.fi/tag/matkablogi (luetteloa matkablogeista)

https://walleni.us/ (suomalaisen perheen matkablogi)

https://meriharakka.net/ (sisältää mm. suomalaisen perheen pitkän purjehdusmatkan maailmalla)

https://tarinoitamaailmalta.com/blogirakkautta-lukemisen-arvoisia-matkablogeja/ (sisältää mm. ulkosuomalaisten blogeja)

Lisäksi on olemassa Youtuben ehtymätön tarjonta, jonka kautta pääsee nauttimaan kotoa käsin maailman ihmeistä ja paikoista. Seuraavana muutama satunnainen esimerkki Youtubesta:

https://www.youtube.com/watch?v=RcmrbNRK-jY (200 Days - A Trip Around the World Travel Film)

https://www.youtube.com/watch?v=ixIzimI35SE (Top 100 Places To Visit In Europe)

https://www.youtube.com/watch?v=VRCtZ0GL3K4 (The road to Hana)

Oman vaatimattoman panokseni matkakertomuksiin olen antanut toisessa blogissani, Vanhus Reissussa.  Perustin blogin 2015 kertoakseni matkoistani eri puolille maailmaa ja tuolloin olin juuri lähdössä matkalle Kiinaan (Shanghai-Xi'an-Peking). Matkablogini sisältö jäi kuitenkin vähäiseksi saamattomuuteni takia - vain kahteen reissuun, Kiina ja Singapore. Kuva-anti on ehkä noitten postausten parasta osaa. Kuvannut olen ottanut vaihtelevasti kännykällä ja pokkarikameralla.

Blogini löytyy osoitteesta https://vanhusreissussa.blogspot.com. Kertomukset ovat blogissa peräkkäin ja lukeminen kannattaa aloittaa selaamalla oikean reunan Blogiarkiston luetteloa ja lähtemällä sitten vanhimmista postauksista kohti uudempia. Postauksia on vuoden 2015 Kiinan matkalta 39 ja vuoden 2019 Singaporen matkalta 6. 

Mikäli kiinnostaa, niin käykää kanssani mielikuvamatkalla! Selailkaa yllä mainitsemiani esimerkkejä ja etsikää netistä lisää matkustamiseen liittyviä kertomuksia! 

Mukavia nojatuolimatkoja kaikille!

Iltaelämää, Xi'an, Kiina

Terrakotta-armeija, Shaanxin maakunta, Kiina

Flower Dome, Gardens By The Bay, Singapore

Atlas Bar, Singapore



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti