/>/> VANHUS STADISSA: Pinterest - melkoinen tietopankki

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Pinterest - melkoinen tietopankki

Kaikkihan tietävät esim. Facebookin ja Instagramin tai on ainakin kuullut niistä. Vähemmän tuttu palvelu on varmaan Pinterest, joka sekin on sosiaalisen median joukkoon lukeutuva palvelu.


Pinterestissa kootaan kuvia ja omia kiinnostuksen kohteita kokoelmiksi, PIN-tauluiksi. Sinne voi koota omia aiheenmukaisia tauluja, tallentaa niihin toisten käyttäjien tauluista haluamiasi kuvia tai tietoja.

Pinterestin käyttö aloitetaan avaamalla netissä sivu pinterest.com. Sivuston keskellä avautuu ruutu, jossa lukee Hanki tili.

Klikkaa siitä ja täytä pyydetyt tiedot, kuten sähköpostiosoitteesi ja uusi salasana palvelulle (Muista ettet käytä muualla käyttämääsi salasanaa ja että uusi salasana on riittävän turvallinen!). Lisäksi sinulta kysytään kiinnostuksen aiheita. Kun olet täyttänyt nuo kohdat, käy vielä sähköpostissasi vahvistamassa Pinterest-tilin avaaminen. Ja sen jälkeen voit alkaa käyttämään sovellusta luomalla omia PIN-tauluja ja etsimällä sinua kiinnostavia tietoja.

Pinterestiä voit käyttää sekä tietokoneessa pinterest.com-sivulla tai älylaitteeseen lataamallasi Pinterest-sovelluksella. Laitteesta riippuen sovelluksen käyttöön tarvittavat haut sijaitsevat näytöllä hieman eri paikoissa. Esim. iPadilla ovat hakutoiminnot näytön alaosassa, soikeassa kehyksessä neljän ”näppäimen” takana.

Omiin PIN-tauluihin voit kerätä taululle nimeämäsi aiheen mukaisia kuvia hakutoiminnoista tai muiden käyttäjien tauluista. Toiminto tapahtuu tallenna-painikkeella haluamasi tiedon ollessa näytöllä avoimena.
Kuvassa näkyy muutama oma tauluni
Sovellus tunnistaa kiinnostuksen kohteesi ja selaustesi perusteella tutkimasi aiheet, ja lähettää usein sähköpostiisi ehdotuksia niihin liittyen. Samoin saat sähköpostiisi tiedon, kun joku muu käyttäjä tallentaa jotain sisältöä sinun tauluistasi.
Tässä ilmoitus taulustani tallennetusta tiedosta
Pinterestista voi etsiä tietoa, neuvoja, oppia, ohjeita, kuvia, toimintoja, aivan mitä vaan, mikä sinua kiinnostaa, askarruttaa, mietityttää tai mihin tarvitset apua.

Pinterestin käytön voi oppia parhaiten selaamalla ja "surffaamalla" sovelluksen syövereissä. Katsottavaa ja tutkittavaa sieltä löytyy pilvin pimein. Sovelluksen käyttömahdollisuudet paranevat, jos teet hakuja esim. englanniksi. Käsittääkseni sovellus myös kääntää taulujen tietoja muillekin kielille, sillä olen huomannut, että omia taulujani ja niiden sisältöjä ovat tallentaneet myös ulkomaiset käyttäjät. Samoin ehdotuksia tauluihini tulee minulle ympäri maailman.
Haku sanalla "puutarha" antaa yksilöityjä aiheita tai käyttäjien tauluja
Olen itse käyttänyt Pinterestiä pääasiassa iPadilla, mutta myös läppärillä. Olen mökillä touhutessani hakenut sovelluksesta paljon erilaisia rakentamiseen, remontointiin ja askarteluun liittyviä vinkkejä. ”Pahoihin” selausaiheisiin kuuluvat eläinkuvat ja videot, sillä niihin jää koukkuun ja kaikki muut hommat jää tekemättä niitä selaillessa.

Eläinkuvat ja -aiheet ovat parasta katsottavaa
Jos Pinterestissä on paljon hyvää, niin aina löytyy jotain ei niin hyvää! Ärsyynnyn välillä sähköpostiin jatkuvasti putkahteleviin aihe-ehdotuksiin. Tahdon tuskastua noihin jatkuviin viesteihin. Mutta kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen Pinterestistä löytämiini tietoihin ja neuvoihin omien harrastuksieni suhteen.

Seuraavassa muutamia kuvakaappauksia esimerkkisivuilta:



Omia taulujani ovat: Työmenetelmät, Pöytä, Harmonica, Työkalut ja -paja, Ukulele, Hylly, Terveys, Näpräystä, Writing, Rantaraput, Eläimiä, Puutarha, Reseptit, Istuin, Nettiohjeita, Wood cart, Nuotiopaikat, Hauskoja, Tv-sarjat, Ulkoilma, Vanha lauta, Apple ohjeita, jne.

Voit itse antaa tauluillesi nimen ja kerätä tauluusi tietoja, kuvia, osoitteita aivan mielesi mukaan.

Etsi, tutki, kaivele ja tee omat taulusi Pinterestiin!

5 kommenttia:

  1. Pinterest on ihana sovellus. Minä tallennan ideoita aihealueista: keramiikka, lasimosaiikki, lasinsulatus ja mehikasvit. Joskus on pakko laittaa sovellus tauolle, koska ideoiden selaaminen on niin ihanaa ja samalla koukuttavaa. Kävin juuri kurkkaamassa sivua ja meinasin heti jäädä jumiin 😁 On kyllä ihmeellistä, miten idearikkaita ihmiset ovat. Onneksi joku keksii, niin toinen voi matkia. Tai saada inspiraatioita omiin oivalluksiin. Ei vaan meinaa aika riittää kaikkeen kivaan tekemiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava kommentti! Kiitos siitä! Olet löytänyt Pinterestin syvimmän olemuksen, sen monipuoliset mahdollisuudet ja sisällön. Todella hieno palvelu! Tsemppiä sinulle edelleen koukuttumiseen! Aurinko sinulle kesän odotukseen!

      Poista
  2. Kiitos, vallan intaannuin Pinterestin kanssa ja pitikin se taas sulkea hetkeksi. Rakentelen pikkuista katettua kasvilavaa ja hain siihen ideoita, mutta sitten jäin taas ihanasti jumiin. Sain sentään runkopuut (vai mitkä ne nyt on) käsiteltyä suoja-aineella, jotta huomenna pääsen jatkamaan! Siemenpussit muistuttavat onneksi tuvan pöydällä, mikä homma odottaa!
    Pinterest-koukku on kuitenkin taas isketty ja kiinni pysyy!
    Iloa ja valoa, kesää kohti ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnekseni varoitin tuosta! Nyt kun itse avasin sen tätä postaustani varteen, alkoi sähköpostiin taas tulvia vihjeitä tallennettavaksi. Yritän purra hammasta ja käydä välillä ihan vähän, pikkiriikkisen vaan kurkistamassa. Ja sitten siinä taas vierähtääkin TOVI. 😅

      Poista
  3. Tovi on Pinterestin myötä saanut ihan uuden määrityksen 😁

    VastaaPoista