/>/> VANHUS STADISSA: Säät on taas aivan sekaisin

lauantai 12. toukokuuta 2018

Säät on taas aivan sekaisin

Onko se sitten tämmöinen laitaa? Ei ole säätkään enää niin kuin oli Kauko Saarentauksen aikaan. Kauko kun osoitti sääkarttaa piipullaan, oli saletti, että vettä ja aurinkoa oli tarjolla. Nyt ei kelit meinaa sattua mukaviksi vaikka Poudan Pekka villapaidassaan Sinin kanssa lupaisi mitä.

Olin viime viikolla lillumassa Välimeren vesillä isossa paatissa. Siellä sentään vallitsivat kunnon suomalaiset kelit, vettä satoi joka päivä ja lämpö pysyi tasaisesti +10 C - +17 C välillä. Ja vesillä kun oltiin, niin tuuli jatkuvasti ja kylmästi. Siinä tunsi suomalainen olonsa niin kotoisaksi. Säälitti ne ulkolaiset kanssamatkustajat, jotka makasivat uima-altaalla vähissä vaatteissaan ja pulikoivat altaassa. Ei heittäytynyt meikäseniori semmoiseen hullutteluun, vaan piti takin tiukasti napitettuna kaulaan saakka ja pitkät housut jalassa.

Sitten kun palasin Suomeen, olikin täällä vaihdettu kelit aivan päälaelleen. Pekka ja Sini olivat ravistelleet sääkarttaa ja laittaneet auringon paistamaan. Eihän tämmöisiä tulipalohelteitä voi kestää kukaan! Eilenkin, kun kävin päiväreissun Hämeessä, oli siellä +25 C lämmöt ulkona ja aurinko porotti täysillä. Kyllä oli paksussa takissa aivan liian kuumaa. Ei tuo sovi ollenkaan. Kyllä pitäisi sataa ja olla kylmä viima aina. Se olisi oikeasti suomalaista.

Nyt vaan kysyn, että kenelle tästä voisi valittaa? Ei jaksa pullea seniori tämmöistä, aluspaitakin aina märkänä ja suihkussa pitää käydä vähintään joka viikko tai ainakin kuukausi. Ilokseni kuulin illalla, että joku muu sääihminen kuin Pekka, lupaili viikon päästä taas kunnon suomalaisia kelejä. Se kuulostaa hienolta! Melkein kuin Saarentauksen Kaken aikaan.

Nauttikaa te näistä keleistä, jos jaksatte!

PS. Laitan alle kuvan aamusateesta Välimerellä

Naapurilaiturin Queen Mary II näytti hienolta aamun vesisateessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti