/>/> VANHUS STADISSA: Mitä kuuluu?

maanantai 21. toukokuuta 2018

Mitä kuuluu?

Kiitos kysymästä, siritystä kuuluu!

Ei semmoista siritystä, joka kuului ennen kuin aloin polttaa tupakkaa korsteenin lailla. Eikä semmoista, jota aloin taas kuulla, kun lopetin tupakoinnin tykkänään. Siitä lopettamisesta on tänään, tätä kirjoittaessani kulunut noin 34 vuotta 10 kuukautta ja 17 päivää. Kyllä minä oli viisas tuolloin, kun lopetin itseni savustamisen ja myrkyttämisen. Kyllä olin tuolloin savua täynnä! Yäk!

Meni tovi tuon lopettamisen jälkeen, kun sirkkojen siritys alkoi niityillä kuulua alkuperäiseen tapaan. Mutta nyt sirittää aivan muista syistä. Ja sirittää aina eli 24/7. En ole ollut tuon edellä mainitsemani tapauksen lisäksi koskaan viisas. Minäpä kerron!

- Nuorena huudatin mopoa, sitä viritellessäni. Ei kuulosuojaimia, joita ei tuolloin taidettu edes tuntea, ainakaan meidän kylillä!
- Sitten soitin trumpettia saunan betonimuuria vasten, kun se kaikui niin hienosti. Ei kuulosuojia!
- Metsästin haulikolla Limingan niityillä ja metsissä. Ei todellakaan ollut suojaimia!
- Tein työtöissä ja mökillä puutöitä sirkkelillä. Ei tietenkään suojamia!
- Tein mökillä metsurin hommia moottorisahalla ja pätkin polttopuiksi. Voitte arvata oliko minulla siinäkään hommassa kuulosuojaimia!

Kun nuo kaikki hommat kävivät liian raskaiksi, ostin parit Peltorit eli ammattilaisen suojaimet. Tarvinko niitä enää? No enpä taida tarvita, paitsi pitämään korvissa kuuluva meteli pään sisällä. Se ei
pääse sieltä enää muita häiritsemään. Kovasti vaan sirittää ja aina.

Vasta vanhana tajuaa joitain asioita! Usein se on silloin liian myöhään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti