/>/> VANHUS STADISSA: Rooma, ikuinen kaupunki - 7. Vatikaani

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Rooma, ikuinen kaupunki - 7. Vatikaani

Tässä vielä kuvasatoa Rooman matkalta vierailultamme Vatikaanivaltioon. Pääsimme turistiruuhkaa seuraten käymään myös Vatikaanin museossa ja Sikstiiniläiskappelissa. Pietarin Kirkko meiltä jäi väliin, koska sinne olisi pitänyt jonottaa erilliset liput ja pelkän lippujonon kestoksi arvioivat helteisessä auringonpaisteessa yli 2 tuntia.

Ostimme museoon liput Vatikaanin aukiolla opastettuja kiertokäyntejä kauppaavalta nuorelta mieheltä. Hän vei meidät ensin lipputoimistoon ja sieltä oppaan luo, joka keräsi n. 20 hengen ryhmän. Ratkaisu oli varmaan hyvä, sillä pääsimme ryhmänä pitkien lippujonojen ohi. Museon sisäänkäynnistä saimme kuulokkeet, joilla pystyimme seuraamaan oppaamme selostusta. Ainoa ongelma oli oppaamme keskimääräistä innostuneempi, paatoksellinen puhetapa, jonka muutenkin hieman epäselvä englanninkieli muuttui innostuksen kasvaessa aina vaan epäselvemmäksi. Mutta se ei meitä juuri häirinnyt, sillä katsottavaa ja ihmeteltävää oli niin paljon.

Sikstiiniläiskappelissa olikin sitten äärimmäisen tiukka kuri. Puhuminen ja valokuvaaminen olivat täysin kiellettyjä. Alttarin reunalla seisovat vartijat huomauttivat välittömästi jos joku hamusi kameraa käteensä. En tunnusta, että seisoessamme ruuhkan keskellä otin kappelin katosta pari kuvaa kännykälläni. Tuo pieni kappeli oli tupaten täynnä väkeä ja liikkuminen eteenpäin oli suunnattoman hankalaa. Mutta kattomaalaukset olivat loistavat!

Siispä seuraavassa kuvia Pietarinaukiolta, Vatikaanin museosta ja puutarhasta.

PS. Jos suinkin harrastatte matkustamista ja Rooma on vielä jäänyt väliin, niin käykää ihmeessä haistelemassa historiallisen metropolin tuulia ja ihmettelemässä kaupungin upeita rakennuksia, patsaita ja monumentteja! Matkustaminen Rooman on helppoa, hotellitarjontaa runsaasti ja kaupunki on kohtalaisen edullinen paikka turistille.
































Seuraavat 2 kuvaa ovat Sikstiiniläiskappelin katosta, jonka kattomaalaukset Michelangelo maalasi 1500-luvun alkuvuosikymmenien aikana. (Valitettavasti valokuvien tarkkuus kärsi kappelin hämärässä hätäisesti napattuna)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti