/>/> VANHUS STADISSA: Mikä maailmaa vaivaa?

lauantai 15. lokakuuta 2016

Mikä maailmaa vaivaa?

Ei ole hyvä vuosi tämä 2016! Pitäisiköhän vaihtaa vuoden numeroa jo heti marraskuun alussa jos vaikka uusi numero olisi parempi? Nimittäin kyllä on nyt aikoihin eletty! Tuntuu, että Peppi Pitkätossu oli oikeassa laulaessaan "kaikki on hyrskyn myrskyn tai ainakin heikun keikun ...". Miten niin? No kun ...

USA:ssa kaksi henkilöä taistelee paikasta auringossa samalla tekniikalla kuin Suomessa kaksi leikkitarhalaista kisailee hiekkalaaatikolla lapiosta. Toinen ei edes ymmärrä miten lapiolla tehdään hiekkakakku ja toista syytetään vääränlaisista hiekkakakuista. Ja se ensimmäinen puhuu oikeasti rumia! Kyllä pitäisi suu pestä saippualla! Ja lopettaa toisten ihmisten hiplaaminen ja haukkuminen!

No entäs Englannin Brexitit! Ensin meuhkattiin tekoperustein ja lupauksin että erotaan. Ja siten saatiinkiin erolle voittomäärä ääniä. Siihenpä ei meuhkaajat olleetkaan varautuneet. Itse äänestyksen päämeuhkaajakin sanoutui irti ja jätti eroselvittelyt toisille. Ja nyt harmitellaan ja pelätään joka puolella miten koko hommassa ylipäätään käy. Paitsi skotit ovat kilttiä joukkoa ja hehän pitävätkin kilttejä! He aikovatkin äänestää hommien ottamisesta omiin hoteisiin ja yhteistyön jatkamisesta maailman kanssa. Voipi olla viisas ratkaisu!

No sitten rajantausnaapurin pillimies! Hän kasaa rautaa eri rajojen taakse, lentelee luvatta toisten alueilla ja lähettelee bittinikkarit sotkemaan maailman nettien viestintää. Ja sotii Ukrainassa, mutta ei tunnusta, ja arabimaassa, jonka taas puolestaan tunnustaa. Ja USAn väki sotii toisella puolella. Ajetaan ihmiset vielä pakoon kotoaan. Ja kun näitten kahden pitäisi toimia maailman rauhantakaajina ja -rakentajina! Mutta ei! Tässäkin asiassa ollaan kuin pahaiset kakarat hiekkalaatikolla!

No entäs sitten Saksan pankkiiri! On pantu rahat täysin solmuun ja nyt ei tiedetä miten käy ja kenelle. On käytelty rahaa johdatellen ja johdannaisilla. Siitä se vielä riemu irtoaa kunhan tuo soppa selvitetään. Ja ei ole muillakaan eteläisen pään Euroopan mailla rahahommat mitenkään hienosti hanskassa. Jos tosin monella muullakaan maailman maalla! Lainaa annetaan ja otetaan ristiin rastiin! Ei voi edes ehdottaa maksuvälineeksi oravannahkojakaan kun ne tukkii pajatsot eikä taida luontoihminenkään tykätä. Ja sitä paitsi meidän mökiltä ovat kadonneet oravat kokonaan. Oliskohan haukka koukannut vai Suomen Pankki kerännyt varastoon uuden vaihtovälineen aineksia?

No entäs sitten eri maitten hallinto ja johtaminen! Ei saatu jokin aika sitten kasattua Ruotsiin oikeanlaista hallitusta, eikä Espanjaan hallitusta, Itävaltaan presidenttiä jne. Kuka johtaa ketä ja missä? Meillä on hallitus ja sitä milloin haukutaan ja milloin kiitetään, ja oppositio tietää miten hommat pitäisi hoitaa, mutta ei kerro.

Onneksi saatiin kuitenkin Ahtisaari takaisin suomalaiseksi ja talousnoopeli Suomeen Ameriikan professori Holmströmille. Molemmat noopelistit ovat yrittäneet antaa vinkkejä Suomen talouteen ja kilpailukykyyn, mutta paksupäinen ammattimies ei anna periksi, kun sanomansa mukaan tietää nämä asiat paremmin. Sitä kun ei ihmistä sovi riistää. Se on tuo yhdistystoiminta perin tärkeää! Se ei muuten Suomi uppoa suohon! Onneksi on metallimiehille tiedossa rutkasti laivatöitä. Sekin onnistui heti kun myytiin teollisuus ulkomaan eläville.

Tässä nyt vaan ilolla ja jännityksellä odotellaan, saadaanko me hoitajaksi 0,5 vai 0,4 sisarhentovalkoista ja millä tietojärjestelmällä ne meikävanhuksen sairauspaperit luetaan kunkin tohtorin työpöydän takana. Ja saako sitä vastaanotolle ajan ensi kuussa, ensi vuonna vai kirkomaalla! Pahimmassa tapauksessa kerkiää parantua ennenkuin pääsee hoitoväelle valittamaan tuskiaan! Onneksi ei tarvi ajaa Espoon lääkäriin metrolla vaan pääsee sinne kunnon dösäautolla niinkuin ennen vanhaan!

Eikä tuossa yllä ole kuin murto-osa maailman murheista! Kaikki nuokin jutut aiheuttavat ahdinkoa ja tuskaa isoille joukolle ihmisiä!

En oikein taas ala! Särkee eikä unta riitä koko yöksi! Huonoa on minulla ja maailmalla!

Synkkää on!


2 kommenttia:

  1. Totta haastat veliseni!
    Varsinkin tuota lainan ottoa olen ihmetellyt. Malmsten jo lauloi että koska sinä maksat sen nikkelimarkan jonka olet multa lainannut! Eipä taida takaisin maksu onnistua. Velaksi eletään, lisälainaa otetaan. Säästetään. mutta missä säästöjen tulokset? Ei näy tavallisella tallaajalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi noopeli-Holmströmin sanoilla saadaan ehkä lisää koulutus- ja tutkimusrahaa. Vaikka tuo tapahtuisikin meidän yhteistä omaisuutta myymällä. Eipä se myynti ole enää uutta - käyttö tarpeeseen on! Onneksi joskus uskotaan tietävämpien sanoihin eikä aina poliittisiin puheisiin!

      Poista