/>/> VANHUS STADISSA: Seniorin kevään odotukset

keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

Seniorin kevään odotukset

Kuva by Copilot

Seniorit valmiina nauttimaan keväästä – varpaat jo vipattavat odotuksesta!

Kun talven viima hellittää otettaan ja ensimmäiset kevätauringon säteet puskevat läpi pilviverhon, seniorit ympäri maailman alkavat valmistautua koko kevään kestävään juhlaan. Heidän intohimonsa keväiseen säähän ei tunne rajoja – on aika kaivaa esille aurinkolasit, tossut ja puutarhatyökalut, sillä kevät on saapumassa!

Vaikka lumet vielä sulavat ja kukat puhkeavat kohta nupuistaan, seniorit ovat jo täynnä suunnitelmia. Jotkut suuntaavat kohti aurinkoisia lomakohteita, toiset puolestaan kaivavat esiin vanhat valokuvat kevään ensimmäisestä piknikistä. On aika herättää talviuniltaan grillit, pelit ja retkituolit – seniorit ovat valmiita ottamaan kevään vastaan täydellä sydämellä ja avoimin mielin.

Mutta kevät tuo mukanaan myös omat haasteensa seniorien joukolle. Keväällä voi olla vaikea pysyä terveenä, kun lämpötilat vaihtelevat kuin vuoristorata ja flunssakausi yhä jyllää. Onneksi seniorit ovat kuitenkin varautuneet tähänkin – heillä on jo varastossa vitamiinit, flunssalääkkeet ja villasukat valmiina, jos kevät yllättää vielä viileällä säällään.

Yksi kevään odotetuimmista hetkistä on tietysti puutarhatöiden aloittaminen. Seniorit kaivavat esiin lapion ja kottikärryt, suunnittelevat istutusalueitaan ja pohtivat, mitä herkkuja tänä vuonna kasvattavat omassa puutarhassaan. Ei ole mitään sen ihanampaa kuin istuttaa ensimmäiset siemenet multaan ja seurata niiden kasvua päivä päivältä – kevään lupaus uudesta elämästä on kiehtova kaikenikäisille, mutta erityisesti seniorien sydämissä.

Kun kevät viimein kukoistaa täydessä loistossaan ja luonto herää eloon, seniorit ovat valmiita nauttimaan jokaisesta hetkestä. Heidän intohimonsa kevääseen on tarttuvaa – he kutsuvat kaikki mukaan iloitsemaan auringosta, vihreästä nurmikosta ja lämpimistä tuulahduksista. Joten laittakaa aurinkorasvat ja hattunne valmiiksi, sillä seniorit ovat valmiita juhlimaan kevään tuloa täysillä!

BY ChatGPT

Moi pitkästä aikaa! 

Ette kai luulleet, että minä osaisin kirjoittaa noin kaunista tekstiä kevään odotuksesta? En todellakaan osaa, mutta tekoäly osaa! Annoin yhden lauseen mittaisen tehtävän ChatGPT-ohjelmalle ja ei mennyt kuin hetki ja ylläoleva teksti oli valmis.

Olen juuri pääsemässä hieman sisään tekoälyn tarjoamiin mahdollisuuksiin. Olen tutustunut ChatGPT:hen ja Copilotiin. Copilot tarjoaa myös muistikirjan, jonne sopii 18.000 sanaa ja siellä säilyy tehtäväsi tuon rajan puitteissa. Lisäksi Copilot tarjoaa mahdollisuuden luoda kuvia.

En kerro nyt enempää, kun en osaa vielä noita, mutta kirjoittamisen apuvälineiksi noista todellakin on. Olin aiemmin käyttänyt noita vain hakukoneen omaisesti, mutta nyt olen jo hieman valaistunut.

Olkaa varovaisia kevään liukkaissa keleissä! Hyvää kevään odotusta!

8 kommenttia:

  1. tekoälyyn… voi kuinka tylsä maailma meitä odottaa

    VastaaPoista
  2. Sano muuta! Tuota saa suorastaan pienellä tai jopa isolla pelolla odottaa. Nyt jo väärennetään kuvia ja ääntä, eikä jatkossa tiedä, kuka on kirjoittanut tekstit. Ja vauhti vaan kiihtyy!
    Terveisin,
    Vanhus Stadissa

    VastaaPoista
  3. No kyllä on tuttu mies kirjoittanu:) Olispa ollu kouluaikaan käytössä, aineen kirjoitus oli tosi tuskaa.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta! Silloin tuota tekniikkaa olisi todellakin tarvinnut. Pää on ollut verillä koko elämän ajan, kun on yrittänyt raapia sanoja esiin erilaisiin kirjoituksiin. Hankala laji!
      Terveisin,
      Vanhus Stadissa

      Poista
  4. En ole kokeillut tekoälyä vaikka kirjoitushalut on hiipuneet viimevuosina. Persoonallisuus on tekstien A ja O !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laura! Olin Lapin Kesäyliopiston AI-kurssilla, jota piti rovaniemeläinen Anne. Siellä kuulin mielenkiintoista asiaa teköälyn käyttämisestä esim. kirjoittamisen apuna.
      Olen kuitenkin kanssasi samaa mieltä, että kirjoittajan oman pään sisältö on se tekstin suola. "Kone" ei pysty samaan.
      Tuo blogipostaus oli kokeilu kurssin kuluessa sen annista. Kunpa saisin vaan pääni toimimaan kirjoittamiseen taas pitkästä aikaa. Kuten ehkä olet huomannut, Vanhukselta ei ole tekstejä syntynyt viime aikoina. Elän toivossa, että kevätaurinko aktivoisi pääni ja saisin aikaiseksi jotain positiivista tämän ankean maailman tilanteen sekaan.
      Aurinkoista kevään odotusta sinulle!
      t. Vanhus Stadista

      Poista
    2. Olen tuota omaa kirjoittamistani miettinyt - lopettaako vai ei - kun sanottavaa ei tunnu olevan. Tekoälyn avulla voisi innostua hetkeksi, mutta minun blogini pohjautuu pelkästään omiin kokemuksiin. Inspiraation iskiessä olisi helppo kirjoittaa... sitä odotellessa...
      Aurinkoista kevättä sinullekin !

      Poista
    3. Voi hitsi, älä missään nimessä lopeta kirjoittamista! Minä en ole aiemmin kirjoittanut muita kuin työtekstejä, enkä ole ollut millään työssä kirjoittamisalalla. Lukenut olen pikkupojasta asti, joskus kaiken, mitä sain käsiini. Lapsuudessa luin Hertta-sarjoja, Perjantai-lehteä ja vastaavia eli kaikkea mitä lähipiirissä tuli vastaan. Sittemmin olen lukenut kaikenlaista kirjallisuutta, paitsi venäläisiä klassikoita. Niihin en päässyt koskaan sisälle.
      Kirjoittamisen aloitin vasta eläkkeellä ja silloinkin se käynnistyi hitaasti. Jossain vaiheessa kymmenisen vuotta sitten innostuin kirjoittamaan tätä blogiani. Mutta välillä tekstiä tulee ja välillä ei. Olen käynyt muutaman kirjoittamiskurssinkin, mutta ei ne ole saaneet minuun erityisemmin vauhtia. Tekstiä tulee tai ei tule.
      Kirjoita, kirjoita, kirjoita! Tsemppiä sinulle!
      Terv. Vanhus Stadissa

      Poista