/>/> VANHUS STADISSA: Liukkaus on hieno asia!

maanantai 18. maaliskuuta 2024

Liukkaus on hieno asia!

Mutta ei tänään seniorin kävelyreiteillä. Olen suorastaan raivokkaan vihastunut päivän tilanteesta.

Pohdin juuri ryhmäkanteen nostamista, ei ryhmänä, vaan ryhmää vastaan. Ryhmä on se, johon kuuluvat mm. Pekka, Liisa, Anssi, Jenna, Aleksi, Joonas, Mette, Kerttu, Anne, Nina, Matti, Seija ja monta muuta. He ovat pettäneet meidät ensin rajusti sulavilla lumilla ja jäillä, ja sitten järjestämällä lumisateen keskelle kevätsulia ja auringonpaistetta. Vaadin, että heiltä otetaan pois säänhallintaoikeudet.

Mitä se on, että ensin ladataan äkisti myös Helsinkiin melkein 10 senttiä lunta, päälle hieman räntää ja yöksi liki 10:n asteen pakkanen. Pohjoisen entisenä poikana, nykyisenä seniorina, tiedän, että muualla voi olla vielä pahempaa, mutta kun nyt olen täällä kylillä. Siitähän ei hyvää seuraa! Veikkaan, että Haartmanin päivystys on tänään täynnä liukastuneita ja langenneita. Ei sillain langenneita, kuin papit saarnaavat ja poliisit kuljettaa putkaan, vaan oikeasti kompastuneita ja luunsa rikkoneita.

Sain omakohtaisen kokemuksen balettiaskelista lähijalkakäytävillä. En tiennyt aiemmin omaavani moisia taitoja. Jos olisin nuorempi, saisi Sami Saikkonen pahan kilpailijan Oopperan näyttämölle. Älä pelkää Sami, en aio tulla kisaamaan ja hakemaan kiinnitystä sinne!

On kuitenkin tunne, että kerrankin oikeasti toivoisi tunniksi Afrikan hiekkasadetta Helsingin kaduille. Se saattaisi auttaa tilanteeseen. Toinen vaihtoehto on armoton auringonpaiste pariksi tunniksi kohdennettuna suoraan jäisiin katuihin. Kolmas vaihtoehto on, että kaupungin hiekoitusautot saavat luvan levittää soraa ajamalla yli sallitun nopeuden. 

En keksi nyt enempää, kun onnekseni selvisin hengissä ja ilman luitten rikkoontumista äskeiseltä lenkiltä. Olkaa varovaisia ja pitäkää varanne tätä meteorologien mielivaltaa vastaan! Vielä vakavammin, vastustakaa juuri päättyneissä vaaleissa "yllättäen" voittaneen naapurimaan presidentin toimia ja uhkaa elämällemme!

Aurinkoista kevään odotusta kaikille ja varovaisuutta!


                        En saanut hädässäni parempaa kuvaa, mutta uskokaa se on kovaa jäätä!


2 kommenttia:

  1. Tämä jokatalvinen liukkaus on rajoittanut toisenkin seniorin kuntoutumista. Olen tässä harmaudessa käyttänyt toista liikuntakeinoa. Jos ehjänä on päässyt autoon ja rattiin, niin suunta lähimpään kauppakeskukseen, hyvä ote ostoskärryihin ja sen jälkeen kilomatri kävelyä yhdessä tai useammassa ostosparatiisin kerroksessa. Liikunta ja ostokset samalla kertaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vihjeestä! Tuo on muuten hieno idea etenkin autoilevalle seniorille! Tuollaisina päivinä teen juuri noin kuin kirjoitit. Tuossa tulee myös kauppakeskusten tarjonta ja liikkeet hyvin tutuiksi.
      Tsemppiä kevään keleihin!

      Poista