tiistai 7. joulukuuta 2021

Olenko etuoikeutettu - tarjolla lainaa, paketteja, sijoitusvinkkejä?

 LUE TÄMÄ JUTTU AIVAN LOPUN NEUVOIHIN SAAKKA!!!!!!

Kyllä en nyt ala taas mitään! Miten minua onkaan siunattu näin hienosti ja runsaskätisellä tavalla!

Jotkut yritykset ja rakkaat lähimmäiset, joita en toki ketään tunne, muistavat minua, ja lähettävät päivittäin lukuisia tarjouksia monenlaisista eduista. Tarjolla on lainoja, jotka tietenkin houkuttaisivat näin joulun alla. Olisi kerrankin varaa ostaa kunnon joululahjat ilman rahahuolia. Mahtavat mahdollisuudet rikastumiseen saisi sijoittamalla bitcoineihin ja erilaisiin virtuaalivaluuttoihin. Ovat oikein Herliinin Antti ja Pääkkösen Jasperikin huomanneet minut ja vinkanneet bitcoinien eduista.

Ja entäs sitten nuo lukemattomat paketit, jotka ovat jääneet minulla noutamatta tai vastaanottamatta! Kyllä ei riittäisi nykyisen kodin tilat niiden varastoimiseen. Mitä kaikkea ihmeellistä sieltä olisikaan tulossa? Silti nuo paketit ovat olleet odottamassa minua toimituspaikoissaan, vaikka en ole tilannutkaan mistään mitään. Tai no, olenhan minä tilannut digi-Hesarin jo vuosia sitten, mutta sitä ei nyt lasketa tämän jutun asioihin. Tekstiviesteillä kännykkään ilmoitellaan paketeista, ja sähköpostikin muistuttaa niistä jatkuvasti. Ei pääse asiat unohtumaan hatarasta päästä! On se tämä netti aivan ihmeellinen ja automaattinen, kun tavaraa tulee ilman tilaamista. Ei olisi entivanhainen  atk toiminut näin hienosti.

Nyt kyllä huolestuttaa, että meinaavatkohan unohtaa minut! Eilen tuli vielä 12 erilaista tarjousta, mutta tänään on tullut vasta 9. Mitähän minä olen tehnyt, kun ei enää muisteta? Olisikohan se Asiakaspalvelu, joka kaipailee yhteydenottoani päivittäin jopa useita kertoja, lopultakin tuskastunut, kun en ole joutanut viestittelemään? Mihin mahtavat joutua ne voittamani iPadit ja iPhonet, joita en ole ehtinyt hakemaan? Ja mitä tapahtuu niille arvontavoitoille, joista kilvoittelemaan en ole ilmoittautunut? Ja täyttävätköhän noutamattomat pakettini toimituskeskusten hyllyt?

Vaikka jokainen viestin lähettäjä ei osaakaan kirjoittaa nimeäni oikein, niin lämmittäähän se tuollainen hauraan vanhuksen muistaminen. Sitä tuntee itsensä niin armoitetuksi ja arvostetuksi!

JA SITTEN ASIAAN!

TUO EDELLÄ PYRKI OLEMAAN SARKASTINEN ESITYS IHMISTEN HUIJAAMISESTA. NOIDEN VIESTIEN KOHTEEKSI JOUTUU NYKYISIN JOKAINEN NETINKÄYTTÄJÄ.

OLKAA TARKKOINA, ÄLKÄÄ KLIKKAILKO ESIMERKKIENI MUKAISIIN VIESTEIHIN LIITETTYJÄ LINKKEJÄ, SILLÄ NE JOHTAVAT HUIJAREIDEN KOUKKUUN!

Olkaamme huolellisia, varovaisia ja epäileväisiä netissä! Älä luovuta tietojasi tuntemattomille tahoille!

Seuraavassa ovat linkit Kyberturvallisuuskeskuksen, Poliisin ja Kuluttajaliiton sivuille, joissa kerrotaan, mitä pitää varoa ja mistä huijauksissa on kysymys. Käykää lukemassa neuvot ja ohjeet!

https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ajankohtaista/ohjeet-ja-oppaat/nain-suojaudut-nettihuijaukselta

https://poliisi.fi/petosrikokset

https://www.kuluttajaliitto.fi/materiaalit/huijaukset/

                                                                     Ole tarkkana!

2 kommenttia:

 1. Huomenta!
  Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

  Iloista jouluarkea!🎄

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaa Jasmin!
   Sorry, et saa minusta sairaasta vanhuksesta vastinetta haasteellesi. Minä en ole ollenkaan jouluihminen. Postaukseni 112 kertoo, että ainoa minua kiinnostava jouluherkku kinkku on kiellettyä herkkua.
   Korkein joulun ilmentymä kodissani on mahdollisesti tuikkukynttilä, ja sekään ei ole ollenkaan varmaa. Siis ei joulukoristeluja, jouluruokia eikä oikein joulun tv-ohjelmiakaan.
   Luin haasteessa viittaamasi postauksen joulusta ja totesin sen erittäin kiinnostavaksi sekä hyvin kattavaksi kuvaukseksi joulun tunnelmasta ja tapahtumista. Erittäin mainio postaus!
   Toivotan sinulle ensin mukavaa jouluun valmistautumista ja sitten nautinnollista joulua, kun sen aika koittaa! 🎅🏻🎁🧸🪅🍨✨🎄

   Poista