/>/> VANHUS STADISSA: Suuria paljastuksia jälleen tiedossa!

torstai 16. maaliskuuta 2017

Suuria paljastuksia jälleen tiedossa!

Ei, ei twitterissä eikä Seiskassa eikä missään oikein muuallakaan somessa tai tiedotusvälineissä! Vaan paljastuksia luonnossa.

Hektor lauloi, että "Lumi teki enkelin eteiseen", mutta ei maininnut mitään siitä, mitä lumen alta paljastuu keväällä. Kyllä onkin tuossa kyseessä todellinen luonnon aarreaitta! Paljastukset ovat suurelta osin paperi- ja muoviteollisuuden tuotantoa. Ennenkuin nuo kaikki roskiksi kutsutut tuotteet on kerätty talteen, ollaan jo pitkällä kesässä. Ja niissä ei juurikaan silmä lepää!

Mutta em. juttujen suhteen on ollut aikaa pitkä talvi kerääntyä ja joutua lumen peittoon. Sen jopa jotenkin saattaa hyväksyä, kun ainahan sitä kuukausien saatossa tuhansilla ihmisillä joillakuilla roska saattaa livetä kädestä. Mutta entäs nyt kun maa alkaa osin olla paljas ja jalkakäytävät sulana? Aina vaan useammalla tuntuu lipeävän. Se vaan sottapyttyihminen jättää roskiaan yhä kiihtyvällä tahdilla kaduille ja kujille sekä tienvarsinurmikoille.

Kävelin reilun kilometrin Mannerheimintien vartta viemään sairaalan keittiölle verilettujen raaka-ainetta. Samalla herkkä silmäni otti lukuisia huomionarvoisia paljastuksia verkkokalvolleen. Tarkkaavainen lukija pohtii itsekseen, että poimikohan se vanhus niitä siinä kulkiessaan vai jättikö härskisti roskat paikalleen. Tunnustan! En poiminut! Ei hento varteni taivu poimimaan roskia suorilta jaloilta ja konttaamalla kuljettu kilometrin mittainen roskien poimintamatka on vanhalle raihnaiselle miehelle liian raskas.

Mutta keräsin todistusaineistoa muillekin nautittavaksi näistä suurista paljastuksista, joten seuraavassa aineistoa ihailtavaksi!

PS. Laitetaan ainakin me omat roskamme roska-astioihin!

Ja suut tuli makiaksi!
Nyt jää jotain kirjoittamatta!

Koirankakka on parempi pussissa kuin irrallaan

Siitä ne maatuu tuhannen vuoden kuluessa!

Ja Kelalta tuli lopultakin päätös! Vain kirje jäi.
Oli kiireinen asuntonäyttö! Vain suojatossu jäi.
Olis pitänyt ostaa rasvatonta!

Lukeminen jatkuu seuraavalla kerralla ohi kävellessä.

Oli aika hyvää jogurttia!

Pitaleipä maistui.

Kolmioleipien ylivoimaa

Niin paljon kun olenkin kehunut hedelmien terveellisyyttä ja lopulta se meni perille.

Kyllä se mieheen sentään litra jogurttia uppoaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti