/>/> VANHUS STADISSA: Paha töhnä - likalinssi

maanantai 31. elokuuta 2015

Paha töhnä - likalinssi

On se silmäkakkuloitten pito sitten pirullista puuhaa! Ne on aina töhnässä. Kun yrität ettei sormi koske, niin eiköhän ole linssit kuitenkin hetken kuluttua läpitöhnässä. Ei auta vaikka jynssäät sormia alvariinsa. Ja linssejä. Ja maailma sotkee ilman sormiakin.

Ja jos satut pyyhkäisemään paidanhelmalla tai nenäliinalla, niin eiköhän töhnä leviä pitkin linssiä. Katsele siitä läpi sitten herkällä silmällä. Et silloin erota edes millä seinällä telkkari on tai onko kadulla edessäsi bussi, ratikka vai naapurin uusi auto.

Sitten jos olet ostanut linssit kaikilla mausteilla, ei ne mausteet toimi. Pitäisi olla töhnän kestävät, itsestään pimenevät, taitella hajalleen sinne sun tänne, kovaa ja pehmyttä, naarmulla ja ilman, lasia tai muovia ja eipä se haittaisi vaikka olisivat vielä läpinäkyvätkin. Mutta kun ei! Jos pimenee itsestään niin menehän sisälle! On nokka ruvella kun kävelet sokkona eteisessä vessanoveen. Jos on lasia, niin tiputahan kylpyhuoneen lattialle! On säröillä. Yritähän korjata hajataittoa! Niin eiköhän ole optikon luona taitto vasemmalle oikealla silmällä, ja kun saat lasit, taittaakin aivan päinvastoin. Pyyhkäise betonirukkasella! On naarmuilla.

Jos kehuu optikkorouva, vaikka onkin muuten viehättävä ja kaunis ihminen, linssiä helposti puhtaana pitäytyväksi, niin kyllä imee linssi kaiken möhnän mitä ilmassa ja muuten lähellä liikkuu. En ole ollenkaan tuommoisesta iloinen. Yritä siinä sitten pysyä maailmasta selvillä kun et näe oletko kotona vessassa, Senaatintorilla, teatterissa vai Suomenlinnan lautalla! Tuokin on hyvä olla selvillä jo aivan sepalusteknisistä syistä.

En ala mitään! En ainakaan semmoista, missä tarvitaan näköä. Kun en näe linssin läpi. Ei auta sormien jatkuva pesu, ei auta paidanhelman puhtaana pitäminen, ei auta mikään. Pitää olla aina Fairy-pullo takataskussa ja pakka nenäliinoja, että pysyy maailmasta selvillä.

Minulla on vahva tunne, että otan linssit pois ja alan katsella maailmaa pelkkien reikien läpi. Näen tuolloin luultavasti kaiken paremmin. Ainakin kirkkaampana kun ei ole kehyksenreiät möhnästä tukossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti