/>/> VANHUS STADISSA: Vanhusten viikko ja tietoa senioreille

lauantai 12. lokakuuta 2019

Vanhusten viikko ja tietoa senioreille

Olenko taas myöhässä ? No tietenkin, sanovat tuttavani! Nimittäin Vanhustyön keskusliiton vuosittain organisoima Vanhustenpäivä ja -viikko ovat käytännössä ohi. Eli en kerinnyt kertomaan teille, hyvät seuraajani, tästä viikosta ajoissa. Onneksi suuri osa aiheesta kiinnostuneita on kuitenkin löytänyt viikon tapahtumat.

Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja Vanhustenviikkona, siitä alkavaa viikkoa. Viikon kuluessa eri yhteisöt ja organisaatiot järjestävät monenlaisia tapahtumiamonilla paikkakunnilla.

Itse osallistuin viikon kuluessa Enter ry:n it-vertaisopastajana kännykkä- ja tablettilaitteiden neuvontaan Munkkiniemen todella aktiivisessa palvelukeskuksessa. Opastukselle varattu aika olikin vilkasta, sillä me kaksi paikalla ollutta enteriläistä saimme huhkia tosissaan. Palvelukeskuksessa oli tuon päivän aikana myös useita luentoja ja Nordean pankkiopastajat. Keskuksen poikkeuksellisen mukava henkilökuntakin sai huhkia omilla tahoillaan hikipäässä.

Torstaina sitten kävin vilkaisemassa Oodi-kirjastontapahtumia ja sielläkin oli "tupa" täynnä mm. senioriryhmiä. Lisäksi paikalla oli runsaasti isoja koululaisryhmiä tutustumassa tähän yhteen maailman hienoimmista kirjastoista. Yhdessä salissa oli meneillään myös Enter ry:n opastukset ja sielläkin oli sali täynnä opastettavia omine älylaitteineen.

Niin Helsingissä kuin lähes kaikilla paikkakunnilla on ollut viikolla senioreille monenlaista toimintaa. Vaikka Vanhustenviikko menikin jo ohi, ei senioreille tarkoitettu toiminta kuitenkaan lopu. Tapahtumista kerrotaan paikallisissa lehdissä, palvelukeskuksissa, netissä jne. Pitäkää silmanne auki ja menkää mukaan!

Ja te, joilla on kysyttävää älylaitteista (läppärit, tabletit, älykännykät) tai muusta tietotekniikkaan liittyvästä, käykää Enter ry:n opastuspisteissä! Enterin toiminta-alueilla, pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, opastetaan yli 70:ssä paikassa. It-opastusta on tarjolla myös monilla paikkakunnilla ympäri maata. Usein lähin apu saattaa löytyä paikallisesta kirjastosta.

Laitan tähän alle pari kuvaa, joista löytyy kontaktitietoja helsinkiläisille senioreille. Ja Enterin nettiosoitehan on https://www.entersenior.fi/. Sieltä löytyvät Enterin opastuspaikat ja -ajat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti