/>/> VANHUS STADISSA: Miten sitä "selvittiin" juhannuksesta?

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Miten sitä "selvittiin" juhannuksesta?

Kyllä oli taas virkamies asettanut säänhaltijan vaikean tilanteen eteen! Se kun oli vatkannut juhannuksen päivämäärän pakolla viikonlopun yhteyteen.

Onko tuommoisessa taas mitään järkeä kun päivää on vatkattu? Juhannuksenhan pitää olla 24. päivänä kesäkuuta. Nyt oli etuajassa ja pahasti!

Kun tuo peruspäivä on imetty äidinmaidossa ja geenissä ihmisen runkoon, ei osaa pieni ihminen tuosta aikataulusta kevyesti poiketa. Ei se osaa kroppa tuntea juhannukseksi mitään muuta päivää. Mutta kyllä on virkamies päättänyt olla viisaampi ja muuttanut luonnonjärjestystä. Siinä ei saa äidinmaito ansaitsemaansa arvostusta eikä Luojan luomat geenit. Viisaus se vaan piilee virastossa ja leimasimissa.

Mutta eipä se ihminen taida lopulta äidinmaitoon juhannuksena turvautua. Se käydään A-liikkeessä ruuhkalle asti ja ruokakaupan olviosastolla laatikkotolkulla. Sitten onkin tavankansalaisen päivämäärästä riippumatta hyvä hömelehtiä pitkin raitteja ja rantoja. Nytkin oli pieni ihminen saanut aikaiseksi monia hengenmenoja eikä ole oppinut entisistä vahinkouutisista taas mitään. Eikä kyllä opikaan jos en väärin ole ihmispään toimintaa analysoinut! Itse keskityin ryystämään pelkkää kahvia ja siemaisin yhden Appelsiini Light-limsan. Sitä ei moni tuttu usko, paitsi oma apteekkarini. Hän kun myy minulle närästyslääkkeet parasta lajia. Muuta ei monesti rustattu masukkani kestä isosta koostaan huolimatta vaikka joskus mieli tekisikin.

Mutta siitä säänhaltijasta vielä sananen. Oli se aika hyvin vetäissyt sekuntikellollaan juhannuksen säät virkamiehen päiväsotkusta huolimatta. Se alkoi nimittäin juhannussää Saimaan rannalla aattona tasan kello 19.07. Se alkoi taivaalla kimmeltää ja sadepilvi väistyi. Esterin perheestä olikin tullut lukuisia päiviä nestettä taivaan harmaudesta puolentunnin pätkissä, mutta tuolloin se holtiton vesitulo loppui.

Kyllä syttyi naapurin kokkokin ilman isoja kanistereita bensiiniä. Eikä tullut vaurioita ympäristölle, mikä olikin hyvä juttu kaikinpuolin eikä vähiten taloudellisesti. Se oli ihollekin parempi kun tukka ja kulmakarvat säästyi. Sitä säilyi ihminen ihmisen näköisenä. Se on hyvä asia sekin! Ei lapsetkaan pelkää niin paljon.

Eli juhannus on nähty ja nyt siirrytään odottelemaan joulua. Kauppiaat on tilanneet jo joulun suklaat ja kinkut, joten alkakaapa tekemään kinkulle tilaa jääkaapissa ja hankkimaan paistopusseja! Ja eiköhän joulukaupoissa olviakin riitä niille kun siitä nauttivat.

Hyvää Joulunodotusta kaikille!

PS. Laitoin liitteksi kesäisen eläinkuvan takankupeesta, niin säilyy tuntuma kesään keleistä huolimatta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti