/>/> VANHUS STADISSA: Hyvää keskikesän juhlaa!

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Hyvää keskikesän juhlaa!

On se vaan kansalla nyt jännittävät ajat edessään - ainakin melkein kokonainen viikko! Siinä saa älykännyköitten, tablettien ja muiden tietovermeitten sääsovellukset käyttöä. Kansa arpoo - kumisaappaat vai varvassandaalit, toppatakki vai t-paita, autolla vai veneellä, mehulla vai ilman, jne.

Melkein käy sääliksi Pekka Poutaa, Seija Paasosta, Anne Borgströmiä, Kerttu Kotakorpea ja muita kun pähkäilevät mitä keliä tarjota meille Jussin juhlan aikaan. On se monesti mielessä käynyt, ettei ole ennustukset sattuneet kohdilleen, kun on raapinut sateessa toista puntillista tulitikkuja juhannuskokon sytytyspuuhissa. Ja pelastuksen on sitten tuonut naapurin perämoottorin tai toisen naapurin moottorisahan bensat.

Joskus on sytytyshommista jopa selvitty ilman vaurioita.Tai sitten pelkän otsatukan ja/tai kulmakarvojen menetyksellä. Ken uskoo kulotuksen voimaan, voi ajatella, että sittenpähän kasvaa karvapuska naamassa entistä sakeampana - en ole vaan sitä huomannut. Ihonsiirtoa ei ole vielä onneksi tarvittu, kun usein on sattunut kompastumaan juuri oikealla hetkellä selälleen tai puoliso on tempaissut sopivasti käsivarresta.

Monesti on kokko saatu poltetuksi ja siinä sivussa kerran kokkorannan kioski ja muutama kymmenen hehtaaria metsää, naapurin puuvene, yksi peräkärry ja kolmetoista viinimarjapensasta. Kioski olikin jo saanut purkutuomion ja pensaatkaan eivät antaneet enää juuri marjoja. Ja ne vähätkin olivat aika kirpeitä. En tykännyt! Ja metsäkin tuli kulotettua niin hyvin, että sadan vuoden päästä pääsee taas hakkaamaan - ellei se pala jonain juhannuksena uudelleen.

Eli varautukaa monelaiseen juhannukseen, mutta älkää sohlatko tulen ja juomien kanssa. Tuli saunan kiukaan alla ja itsepomituista puolukoista tehty mehu voidaan hyväksyä! Varovainen hyväksyntä myös makkaranpaistonuotiolle annetaan!

NAUTINNOLLISTA JA TURVALLISTA JUHANNUSTA KAIKILLE!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti