/>/> VANHUS STADISSA: Joulun kynnyksellä matkalla

lauantai 23. joulukuuta 2023

Joulun kynnyksellä matkalla

 Se iski sitten joulusäät! Kyllä säänhaltijalla on homma hanskassa, kun etelän musta joulu muuttui äkkiä valkoiseksi. Ei ollutkaan pihistelyä liikenteessä! 

Saimme perheen nuorilta joulun Kittilän Levillä. Matkasimme maisemiin peräkkäisinä päivinä. He lensivät valmistelemaan paikat ennakkoon saapumistamme varten. Mutta tiesikö kukaan, että hauraat vanhukset joutuivat pinhuusiin säähommien kanssa.

Toivorikas ja riemukkaan odotuksen täyttämä matkamme alkoi perjantaina 22.12. Klo 9 suuntana Helsinki-Vantaan lentokenttä. Jo kotona ikkunanäkymä lupaili hurjia, männyt taloyhtiön pihassa huojuivat hullun lailla ja lunta tuli vaakatasossa isoina hiutaleina. Ei kuitenkaan auttanut mikään, kun auton keula piti tunkea sekalaiseen lumimössöön satojen muiden joulunviettoon pyrkivien joukkoon. 

Matka kentälle sujui luistellen Tuusulantietä ja parkkihallikin löytyi kohtuullisesti. Terminaalin edustalla meneillään olevat rakennustyöt ja armottoman tiuha lumisade sotkivat muutenkin herkän aivokapasiteettini ja sitä myötä suunnistuskyvyn. Lumessa kahlaten noin 300 metriä kävi vähitellen ilmi, että suunta oli totaalisen pielessä. Avulias henkilö ohjasi meidät lopulta oikeaan suuntaan eli juuri selkämme osoittamaan suuntaan.

Vaatteet lunta tiputtaen ja selkä vettä valuen astelimme kohti laukkujen tiputuspaikkaa, joka oli vast'ikään uusiutunut. Ei auttanut kuin huutaa apua laukkulappujen printtaamiseen. Pääsimme lopulta laukuistamme eroon ja seuraava vaihe olikin riisuuntuminen turvatarkastukseen. Siitä selvittiin vyöttömiä housuja kannatellen. 


Lähteekö kone Kittilään klo 11.20 ajallaan? No ei lähde! Uusi aika klo 12.20. Lähteekö kone klo 12.20? Ei lähde! Uusi aika klo 12.55. No nyt näytti lupaavalta ja koneeseen päästiin juuri lähtöaikaan, mutta sitten istuskeltiin täpötäydessä koneessa merkittävä tovi. Lopulta päästiin lentoon ja tuli ennakkoon tilatun ruuan aika. Oliko ruoka? Ei ollut, kun pitsa oli jäänyt Vantaalle. Pahoittelemme ja tilalle saatu henkilökunnan omaan käyttöön tarkoitettu banaani lievitti hieman nälkää. Kiitos siitä ystävälliselle purserille.

Kello 15:n toista jälkeen saavuimme jo pimeälle Kittilän kentälle Finnairin turvallisin siivin. Ennakkoon tilatun taksin kanssa olimme aloittaneet jo viestittelyn jo lähtökentällä ja viestittely jatkui laukkuhihnalla Kittilässä. Saimme jopa taksista valokuvan viestinä, joten autoa ei tarvinnut etsiskellä ruuhkaisella lentoasemalla.

Pääsimme rivakasti nuorten luo majalle ja saimme höyryävät kahvikupit käsiimme. Joululomamme saattoi alkaa!

Uutisissakin mainittiin ääriolosuhteet, jotka olivat vallanneet lähtölentokenttämme. Se, että oliko tuo säänhaltijalta sopivaa käytöstä kiivaimpana joululiikennepäivänä, niin ehkä olisi tuon voinut siirtää hieman eri ajalle.

Mutta onneksi Joulupukille on luvassa huomenna paremmat kelit ja Petterin vetämä pororaito kulkee enimmäkseen ilmojen teitse. Lainaan luvatta Finnairin upeaa jouluviestin kuvaa, jossa Petterin korvaa hineo sinivalkoinen Finnairin kone!

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti