/>/> VANHUS STADISSA: Viherpaja - keidas Vantaalla

sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Viherpaja - keidas Vantaalla

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, laulettiin jo vuosia sitten. Mutta sisällytettiinkö siihenViherpaja? Enpä usko! Olisi pitänyt!

Viherpaja on reilut 3.500 m2 käsittävä, Suomen mittakaavassa suunnaton puutarhakeskus Vantaalla. Osoitekin on tietenkin kasveihin liittyvä eli Meiramikuja 1. Puutarha on erikoistunut viherkasveihin, mutta erikoisuuksia löytyy mittava määrä. Niitä ovat mm. bonsai-puut ja kaktukset. Lisäksi eräässä hallissa on aito japanilainen puutarha puroineen ja karppeineen.

Tällä hetkellä, kun kotipuutarhojen kasvukausikin on käynnistynyt, on Viherpaja sopivasti tulvillaan monenlaisia puutarha- ja pihakasveja. Menkää ihmeessä tutustumaan paikkaan ja hämmästykää kasvien runsautta. Älkää antako vaatimattoman sisäänkäynnin pettää, sillä sen takaa löytyy useamman kasvihuoneen laaja kokonaisuus.

Laitan seuraavaksi melkoisen joukon kuvia ilman sen suurempia selityksiä. Minä en juurikaan tunne kasveja, ellei oteta huomioon maitohorsmaa, nokkosta ja neliapilaa. Muut kasvit ovat mielestäni pääosin asparaakuksia.

Kasvihuoneissa on hieman ahdasta liikkua, mutta kävijät osaavat kyllä väistellä ja turvaetäisyydetkin toimivat kohtalaisesti. Ostopakkoa Viherpajassa ei ole, mutta kyllä sieltä aina jotain mukaan lähtee.

Nauttikaa kuvista ja käykää tutustumassa Viherpajaan! Ja käykää myös ylipäätään ulkoilemassa! Nyt ovat kevätkelit likipitäen parhaimmillaan.






































Ja ajatelkaa! Tuossa oli ainoastaan pieni osa Viherpajan kasveista.




10 kommenttia:

  1. Olen joskus käynyt, mutta kiitos muistutuksesta! Upeat kuvasi houkuttelevat vierailemaan! Pitäisikin hankkia puutarhaan taas sitä sun tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kävin tuolla joskus 90-luvulla edellisen kerran. En ollut edes muistanut paikkaa ennen kuin perheen nuoriso houkutteli nyt mukaansa. Kannatti käydä! Mene ihmeessä hankinnoille ja tsemppiä puutarhapuuhiin!

      Poista
    2. Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan - puutarhakausi on vielä kokonaan edessä päin!

      Poista
  2. Asparaakuksia :) Mie oon löytänyt tämmösen Google Lens sovelluksen, jolla voi kuvata kasvin ja se kertoo sille nimen. Hypdyllinen vaikkapa sienimetsässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Minulla on kännykäss Google Lens, mutta en ole tajunnut, että sillä voi tehdä tuommoistakin. Raahaan joskus metsässä mukana kasviopasta tai otan kuvan ja katson kotona, mikä kasvi on kyseessä. Hieno juttu tuo Lens. Pitää kokeilla!

      Poista
    2. Minulla olikin Office Lens, mutta en osaa sillä tehdä tuota mainitsemaasi hommaa.

      Poista
    3. Ja eikun lisää! Sait minut taas innostumaan ja odottamaan ensi kesän metsässä samoiluja. Minulla on kännykässä sienikirja ja lintukirja. Lisäksi olen parin sovelluksen kautta mukana yhteisöissä, joissa voi kuvalla kysellä tunnistustietoja. Niissä on mukana ihmisiä ympäri maailman. Nyt latasin innostamanasi pari uutta kasvisovellusta kännykkään, nimiltään eFlora ja Flora Incognita. Kunhan tulee kesä, niin sitten alkaa taas luonnon tutkiminen. Kiitos Laura innostuksen herättämisestä!

      Poista
    4. Kiitos Laura 🥰 Minäkin latasin tunnistussovelluksen! Häpeän myöntää, että en tiedä tällaisista tuon taivaallista, mutta taas opin uutta!

      Poista
    5. Täällä Rovaniemellä hankien keskeltä hymyillään suu korvissa ettäkö minulla oli jotain annettavaa kanssakulkijoille !

      Poista
    6. Kyllä vaan Laura herätit monelle varsinaisen luontohuuman. Nyt vaan odotellaan kesän saapumista kunnolleen. Eilen meinasi täälläkin maat valkaistua, mutta lämpö hoiti vihreän päävärin takaisin. Kyllä se maa vielä paljastuu siellä Rovaniemenkin konnuilla. Terkkuja sinne pohjoiseen!

      Poista