/>/> VANHUS STADISSA: Bussilla takametsästä Stadiin

keskiviikko 23. elokuuta 2017

Bussilla takametsästä Stadiin

Niin keskellä maailmaa ja Suomea kuin Savonlinna onkin, niin ei sieltä pääse Stadiin oikein millään kulkupelillä. Ajatelkaahan kun jopa maailmalla paikkakunta tunnetaan massiivisista opperajuhlistaan, niin liikenneyhteydet kaupunkiin ovat miltei olemattomat!

Minulle oli käynyt käsky saapua Stadiin tohtorin puhutteluun eräänä päivänä elokuuta. Pohdin ensin kulkuneuvoksi omaa autoa, mutta luontainen laiskuuteni ja rankka 4,5 tunnin ajomatka eivät oikein innostaneet.

Seuraava vaihtoehto olisi ollut lento puna-valko-vihreä-värisin siivin. Nimittäin Savonlinnan ja Helsingin välistä lentoliikennettä operoi unkarilainen (!) lentoyhtiö. Mutta, mutta ... lennoissa olikin juuri alkanut kesätauko. Eli ei siis silläkään! Lentoaika olisi kestänyt yhteen suuntaan 55 minuuttia ja edestakainen lippu n. 80 €. En pidä kovinkaan pahana alle pari tuntia kestävästä lentelystä ja etenkin kun kenttä on vain parin kilometrin päässä mökiltä. Mutta ei kun ei!

No mitenkäs juna? Savonlinnan torin juna-asemalta lähtee kiskobussi pari kertaa päivässä Parikkalaan, jossa pitää vaihtaa pika- tai vastaavaan junaan, ja sillä jo pääsisi suoraan Stadiin. Mutta aikaa kuluu silläkin pelillä! Ja onko tuommoinen junien vaihteleminen ollenkaan mukavaa? No ei varmaan? Eli siitäkään ei ollut matkustusvaihtoehdoksi. Suora matka ja kohtuuhinta junalla olisi ehkä maistunutkin.

Minulla oli aiempia kokemuksia bussilla matkaamisesta Stadiin, mutta kun muistin hintapolitiikan, ei sekään vaihtoehto juuri kiehtonut. Ja hidastakin se oli ollut ainakin silloin muinoin. Maitolavat oli tutkittu ja porukkaa oli tullut ja mennyt ja joka kylällä pysähtyilty. Mikkelissäkin oli tuolloin pitänyt vaihtaa toiseen ajopeliin.

Mutta sitten muistin jonkun kehuneen Onnibusia, joka oli alkanut liikennöidä Savonlinna-Helsinki väliä jonkin aikaa aiemmin. Kaikentietävä internetti eli onnibus.com kertoi aikataulujen sopivan juuri oivallisesti tarpeisiini. Niinpä varasin Stadiin menon (10 €) ja paluun (12,50 €). Ja kun määräpäivä koitti, niin ampaisimme punaisella bussilla matkaan Savonlinnan linja-autoasemalta.

Tehokas lipuntarkastus, matkalaukkujen vastaanottaminen lajitellen bussin lokeroihin, viihtyisän punainen matkustamo kahdessa kerroksessa, hyvät istuimet (meikäläisen salskealle tumppivartalolle sopivat) ja miellyttävät kuljettajat kuulutuksineen takasivat mukavan matkan molempiin suuntiin.

Vaikka tästä tulee paljolti mainontaa muistuttava postaus, on kehuttava Onnibusin tehokasta ja ystävällistä toimintaa. Suosittelen lämpimästi tuota tehokasta matkustustapaa! Tykkäsin!

Ja omilla eväillä ja apuvälineillä (lehdet, iPad tai vastaava) oli viihtyminenkin taattu. Harmittelin jopa hieman matkan loppumista kun iPadilla jäi elokuva kesken kuljettajan ilmoittaessa meidän saapuneen Stadiin Kampin linja-autoasemalle. No tykkäsin ja en tykännyt! Mutta matkan sujumisesta tykkäsin kovasti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti