/>/> VANHUS STADISSA: Jalkapallohuligaanit ja kaakinpuu

tiistai 6. syyskuuta 2022

Jalkapallohuligaanit ja kaakinpuu

Kyllä olen nyt päättänyt muuttaa vanhuksen statusta oikein raskaimmalla tavalla. Se on nimittäin niin, että herttainen vanhus on mennyttä (ehkä?) ja kärtty ukko syntymässä.

Oli nimittäin niin, että eilen kello 17 tienoissa kuljin jalkapallostadionin vieritse Tripla-kauppakeskuksesta kohti Tilkkaa. Törmäsin tuolloin suunnattomaan määrään poliiseja, joka oli kaikkiaan positiivinen asia, mutta heidän valvomassaan sekalaisessa, meluavassa lössissä ei ollut pienintäkään hiventä positiivisuutta. Lössi oli olevinaan muka jonkun jalkapallojoukkueen kannattajia. Tuntia myöhemmin oli nimittäin alkamassa ottelu HJK:n ja HIFK:n välillä. Olivat rökäleet menossa matsiin joukolla riehumaan.

Jos ei olisi maailman tilanne se mitä se on, niin pyytäisin naapurimaan hirmuhallitsijalta apua tuon lössin sijoittamiseksi Siperian perimmäiseen kolkkaan. Ei ole kaunista katseltavaa tuommoinen riehuminen! Illalla kuultiin ja nähtiinkin sitten uutisissa kuvia tämän lössin soihduista ja lippujen polttamisista ja riehumisesta katsomossa ja kentälle tunkeutumisesta.

Koska Siperia on nyt suljettu ja pois laskuista, olisi syytä ottaa käyttöön entinen häpeäpaalurangaistus. Nämä jalkapallohuligaanit voitaisiin lukita häpeäpaaluun kaupungin keskustaan. Tuollainen sadoista sekopääyksilöistä koottu näyttely voisi toimia jopa elävänä taideperformanssina turisteille. Pahimmat rökäleet voitaisiin pukea ylisuuriin kesämekkoihin pyristelemään kaakinpuussa. Taustalla voisi soida POhjalasioopperan musiikki. Heidän edessään voisi turistit ottaa kännyköillään selfieitä. Tauluissa kerrottaisiin performanssilaitteiden historiallisesta taustasta ja läsnäolevien esiintyjien valinnasta.

Ellei tuommoista huliganismia lopeteta heti alkuunsa, on pelko, että se vaan pahenee ajan myötä. Satuin kerran suureen saksalaiseen tavarataloon, jonka läpi kulki sikäläinen huligaanien joukko, Ne rutjakkeet vyöryivät läpi suuren liiketilan ja kaatoivat mennessään kaikki tielleen sattuvat hyllyköt ja kalusteet. Perässä kulkivat mellakkapoliisit, jotka vaikuttivat aika avuttomilta huolimatta julmasta olemuksestaan. Ei pidä päästää meillä tilannetta tuolle tasolle!

Ehdottaisinkin meidän nykyiselle hallinnollemme säädettäväksi lakia, jolla tuomittaisiin em. tyyppiset tapaukset ja myös kadulla istujat sekä kaikentyyppiset jauhojengit lukuunottamatta  leipomotyöntekijöitä. Rangaistusten asteikko olisi ainoastaan kaksiportainen, jossa lievin aste voisi olla kuukausi kaakinpuuta ja kovin aste karkoittaminen Etelämantereelle lapiomaan puoleksi vuodeksi autoteitä. Uskoisin noilla olevan hillitsevä vaikutus rangaistuksen aiheuttaviin toimiin.

Nyt en keksi muuta tähän hätään. Jospa edes tuolla päästäisiin alkuun.2 kommenttia:

  1. Iso peukku tälle kirjoitukselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Mukava huomata, että meitä on ainakin kaksi. Aurinkoa syksyysi! ☀️😎

      Poista