/>/> VANHUS STADISSA: lokakuuta 2024

torstai 10. lokakuuta 2024

Seikkailuni kännykkäliittymien maailmassa

Kyllä on meikävanhusta nyt raskautettu kännykkäliittymän sopimuskauden päättymisellä. Se ei enää tunnu herkulta, vaikka saa olla 12 tai entistä harvemmin 24 kuukautta huoleton kk-maksun maksaja. Tuota huolettomuutta vielä korostaa vähitellen himmenevä muisti. Mutta kyllä palautuu muisti, kun operaattori lähestyy kauden lopun lähestyessä ikävällä viestillä.

Nykyinen operaattorini ilmoitti siis sopimukseni jatkuvan uudelle kaudelle erityisen edullisella, "vain minulle"-tarjoushinnalla. Hinta nousisi ainoastaan 5 Eur/kk. Se on kyllä seniorikansalaisen tyhjyydestä pöllyävässä lompakossa merkittävän suuri lisälovi. En tuntenut oloani kovinkaan etuoikeutetuksi tuon ilmoituksen saatuani.

Tein sitten muutaman päivän tutkimusta liittymien hinnoista. No niistähän ei ota nykyään selvää enää rautalangallakaan vaikka olisi mieli kirkkaana. Selasin netissä operaattoreiden sivuja otsani hiessä. Kävin kaikki nämä meidän 4 tarjokasta läpi, Elisa, DNA, Telia ja Moi. Tarjonnan perusteella heräsi kysymykset hankkiako 4G vai 5G, tarvitsenko nopeutta 5 vai 1000M tai siltä väliltä, maksanko erikseen jokaisesta puhelusta jonkin minuuttihinnan? Onko netti vai puhelut tärkeämmät? Tosin, jos tarvitsee asioida terveydenhuollon kanssa, ei sinne pääse kummallakaan keinolla.

Kun en ole kovin sujuvasanainen ja käytän kännykkääni suhteellisen harvoihin puheluihin ja Whatsapp-viestintään, niin nopeus ei ole ykkösasia. Nettikään en juuri selaa kännykällä vaan käytän siihen helpompaa laitetta, iPadia. En pelaa nettipelejä, paitsi Veikkauksen lottorivin teen joskus, kun kotihengetär ei ole näkemässä. Mutta Veikkauksen peliin ei tarvitse nopeuksia ja on taattua, että ainoa nopeus liittyy sijoitetun pelirahan nopeaan katoamiseen liittymänopeudesta riippumatta.

En tullut operaattoreiden sivuista hullua hurskaammaksi. Tarvittaisiin professori vertaamaan minulle edullisinta vaihtoehtoa. Kävin parin operaattorin myymälässäkin, mutta eihän siellä voi kysyä oikein mitään tekemättä sopimusta samalla kertaa. 

No teinkö sopimuksen ja mihin hintaan? Arvaatko, en oikeastaan tainnut tehdä, kun en saanut hommasta mitään selvää. Tai tilasin mielestäni yhdeltä, mutta sieltä ei ole kuulunut mitään kohta kahteen viikkoon, enkä ole enää varma tilasinko vai enkö? Nyt odottelen edelleen ja olen aloittanut maksamaan sitä 5 Eurolla korotettua liittymää.

Tekisi mieli kirjoittaa tähän omat mielipiteeni eri operaattoreista ja niiden toiminnasta liittymäkaupassa, mutta en uskalla, kun aion vielä käyttää jonkin aikaa kännykkää. Olen pahoillani, ettei teille lukijoille tullut tästä mitään muuta vinkkiä kuin ahdistukseni asiaan liittyen! Laitan mukaan kuitenkin Epun kuvan sillä se lohduttaa kaikissa ahdistuksissa.

Ikean kasausohjeissa on makua!