/>/> VANHUS STADISSA: Mokasinko hankinnoissani taas!

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Mokasinko hankinnoissani taas!

Kyllä minä mokasin! Moni tuttavani on kuullut minun valittavan muutamia vuosia sitten tekemästäni virhepäätöksestä, joka liittyi läppärin eli kannettavan tietokoneen ostoon. Valitin alvariinsa ja tuskalle asti sitä, että ostin Windows-pc:n kun olisi pitänyt ostaa Applen MacBook. Niinpä!

Perusteluja tietenkin voi aina kysyä! Miksi en siis ostanut helpointa, toimivinta, kätevintä, parasta kannettavaa? No tietenkään sen takia kun se Windows-pc oli niin edullinen. Säästin kokonaiset 300 Euroa tuossa kaupassa. Se kun on minulla tapana säästää yleensä väärässä paikassa. Ja kun halpa hinta sokaisee järjen, sen vähäisenkin!

No entäs eilen sitten? Oli se vanhempi virheostos tulossa tiensä päähän. Hän oli käynyt jo kerran katsomassa Saksan korjaamolla uutta näppäimistöä ja hankkinut takuun voimalla sisuksiinsa semmoisen. Ja samalla oli korjautunut ohjelmistokin. Ja nyt oli hänellä heränneet uudelleen samat vinkeet. Näppäimistö ei toiminut oikein, kursori hyppi minne mielensä teki. Ja kaiken kukkuraksi SD-kortin lukija ei halunnut auttaa minua kuva-asioissa. Sanoi tehtaan mies, että lähetä laite hänelle, niin käytetään taas Saksassa. Ajattelin, että kyllä riitti nyt läppärin matkailu, kun ei tässä itsekään pääse pidemmille reissuille.

Ja niin taas tieni kävi Verkkokauppaan. Ja kaikki turhautumiseni ja katumiseni unohtaneena kävelin läppärihyllylle, jossa oli tarjolla edullista laitetta. Ei ollut hylly taaskaan Applen vaan oli HP:n. Kotiin paluun jälkeen totesin säästön olleen Applen hyllyyn verrattuna n. 800 Euron luokkaa. Oli nimittäin tarjolla sivuhyllyllä alennettuun hintaan HP monilla mausteilla ja tilavilla sisuksilla eli muisteilla.

Ja sitten kotona harmittelin taas! Kun perheen nuorempi viisaus viritteli tietoa laitteelta toiselle ja samalla kertoi MacBookin tietosiirron helppoutta. Siinä kuulemma laite kysäisee ohimennen "haluatko, että kaikki siirretään?" Ja siihen kun vastaat jees tai kyllä, hurisee masiina hetken ja ilmoittaa hetken kuluttua olevansa entisen käyttöpelin näköisyydellä käytettävissä tositoimiin.

Nyt istun tässä ja odottelen kopioita ulkoiselle levyasemalle ja niiden siirtämistä uudelle (edulliselle) HP-läppärille. Eikä ole mennyt vasta kuin 3 tuntia ja ollaan jo päästy alkuun. Jos laitteesta hakee jotain hyvää samalla kun tuskailee taas säästöä väärässä paikassa, niin ei ole kone vielä kysellyt ulkomaille pääsystä. Toivottavasti tämä ei ole niin himomatkaaja kuin tuo entinen Lenovo.

Kovalevyn raksutusta kuunnellen ja viisaita hankintoja kanssaihmisillen toivotellen!

On siinä masiinaa ja piuhaa - ja säästöä!




2 kommenttia:

  1. Sepä se, hintalappuja katsellessa alkaa säästö houkutella. Minulla sama tilanne saumurin kanssa. Vanha koneeni toimii miten toimii, ja kuin tilauksesta Lidl myy juuri nyt huippuhalvalla saumuria! Soitin kuitenkin huoltomiehelle ja keskustelun jälkeen ostoaikeeni joutui romukoppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Oli nykyään kyseessä mikä tahansa laite, niin puhutaan aina satasista. Ja malleja ja hintoja on pilvin pimein. Ei niiden vertailussa pysy enää oikein perässä. Toivotaan, että saat saumurisi kuntoon ja minun uusi masiinani kestäisi edes muutamia vuosia. Aurinkoa syksyysi!

      Poista